Morning Breeze


Om oss

If you want to read in English, please see Headline "English"

Morning Breeze kennel föder upp dvärg- och toy pudel i färgerna svart, aprikos och röd. Vi som driver Morning Breeze kennel är Peter Carlsson Mörk och Stefan Mörk och vi bor i Åkersberga strax norr om Stockholm i Roslagsskärgården. Pudelns hemland är Frankrike och det är den Franska kennelklubben, Société Centrale Canine, som äger rasstandarden för pudel. Pudeln brukar beskrivas som en sällskaps hund av rang. Den är väldigt social, livlig, läraktig och vill vara nära sin familj. Det tar vi fasta på och för oss är det otroligt viktigt att få fram sunda och vackra hundar med supertrevligt temperament.

Peter har alltid haft ett stort djurintresse, i barndomshemmet fanns det en vit dvärgpudel vid namnet Sussie. Hon kunde en väldans massa konster och sen kom det en hel radda med husdjur. Det blev undulater, marsvin, kaniner, ökenråttor, guldhamster och fiskar. Hundar var alltid det som var det största intresset och 1994 införskaffades den första egna pudeln. Det var en svart storpudel vid namnet Andy, "Loubitz Everyday Hero". Det blev ytterligare en storpudel en vit Floyd, "Huffish A Kind Of Magic". Sedan inköptes dvärgpudeln Alice, NORD UCH " Twin Tops Who The F is Alice". Sedan blev det en import från England toypudeln Tiffany, SE UCH "Torpaz Dressed To Kill". Samt dvärgpudeln Laura, SE UCH " Super Sonik´s Glamour Girl. ( Hon flyttade senare tillbaka till uppfödaren som är en vän till Peter p.g.a utlandsflytt ) Dessa tikar var samtliga svarta och intresset för de mindre pudlarna hade tagit fart. Allt med pudlar var så fantastiskt roligt. Utställningar, lära sig bada, föna och lära sig att klippa pudlarna, visa dom på utställning och gå kurser. Samt att sätta sig in i pudeln som ras. Första kullen föddes 1998 och det blev bara några få kullar under ett annat kennelnamn än det som är idag. Mycket arbete och några år boende i Spanien gjorde att det var svårt att kombinera hundintresset och sista åren fanns det endast en pudel med i bilden och det var Tiffany som blev 16 år.

Stefan är uppväxt med dvärgpudeln Diane och har alltid varit djurintresserad. Ett intresse som bland annat tog sig uttryck i att han tjatade till sig kalven Drutten som ägdes av moster Gun i Söderala utanför Söderhamn. I vuxen ålder väcktes åter hundintresset och Boxern Pondus kom in i Stefans liv 2003, han gick bort 13 år gammal i april 2016.

Tillsammans har vi ett stort hundintresse och har mycket höga ambitioner med våran hobby. Ett fantastiskt intresse som vi delar med många härliga människor. Det är inspirerande och utmanande och det är ett ständigt lärande och vi kommer att göra vårt yttersta för att få fram sunda, glada och vackra pudlar.

Peggy, "Pandorans Way to Play"

Best in Show Puppy 2 in Sundsvall October 2015 (SPK).

Dog Shows is fun but to be honnest the best thing is to have a nice time at home! Stefan and Didi.

Stefan and Vincent having a cozy time at home

When having poodles, be prepared for a lot of kissing....

Vincent, Best of Breed with CAC and CACIB at Kemi International Dog Show in Finland (23/7-2017)

World Dog Show in Milano 2015

Didi, "Bebella's Lady Chanel" Vice World Junior Winner

Solbritt, "Solnes Vanilla Blossom"

Stockholms Hundmässa 2014

Jane, "Pandorans Let's Play" BOS with CAC and Swedish Junior Winner 2014 and Swedish Winner 2014

Jane

BOS, CACIB, CAC in Sundsvall October 2015

Morning Breeze Reuben James, Swedish Junior Winner 2016, almost one year at the time.

Vincent, Best In Show at Finnish Kennel Club's International Dog Show in Kuopio, 6th of August 2017